Förvånad

Jag ser att folk kommer och kikar på bloggen varjedag och tyvärr har jag inget intressant att visa er. Men jag är förvånad över att statistiken på bloggen är på ca 10 pers om dagen trots att jag inte skriver något och inget direkt intressant kommer hända här förren i mars-april :) Men tack för att ni visar intresse! Det får mej verkligen att känna att det kommer bli kul att visa upp japan i framtiden!

Bläckfisk

Ska man överleva i japan ska man lära sig gilla bläckfisk. Ja det fick jag höra. Idag ska vi äta bläckfisk älskling och jag, ska se om jag är allergisk eller inte. Det är nog bättre att få reda på det nu här hemma än i Japan :)
Bilden är från Google

Japanska

Nu på kvällen har vi varit på en Japanska lektion! Det var roligt att få träffa min gamla lärare Tomoko igen :) Det är tur Tomas går japanska så jag får repetera och återuppliva mitt dåliga minne.

He's Dedicated To Roses

Här kommer ett lästips för er manga nördar! He´s Dedicated To Roses är en manhwa, den koranska versionen på manga, på elva volymer av Hwang Mi Ri.
.
Den handlar om en tjej vars familj förlorara alla pengar men hennes pappas vän räddar deras familj. För att betala tillbaka måste dom jobba som tjänare hos faderns vän, hennes pappa blir chaufför hennes mamma maid och hon själv blir personlig slav år dottern. På fritiden skapar hon en ny personlighet Choi Yodah.
.
Jag vill inte berätta för mycket MEN den är helt klart läsvärd! Och jag rekommenderar den starkt!
Från Onemanga.com
"If you were a girl, we would never have met."
"Well- to...to be honest with you- I AM a girl-"
Plain as a girl, but HOT as a guy.
Choi Ida wants no more then to relieve her stress and anger when she is off work as her alternate male identity Choi Yodah. Her job? A slave to the popular rich girl, Mimi, at both school and home.
One day in the park, free from Mimi, she meets Kang Naru, who kisses her as Ida, not as Yodah).
Then, one day, Kang Naru meets and falls in love with Ida's alter ego, even though he thought 'he' was a boy!
But can Ida keep up both of her lives without getting caught?

Stora söta ögon!

Linserna jag köpte heter Big DM23 Blue och är från märket Barbie. Jag måste säga att dom var riktigt bekväma! Har haft på mig dom i 5 timmar nu och i jämförelse med dom förra jag hade måste jag säga att det är stor skillnad. Färgen blev väldigt klar och jag tyckte förstorings effekten var enorm! Storleken på linserna är 14.5 och jag har hört att det börjar bli en "liten" storlek i japan och att man mest kör på 15+ nu förtiden. 
Bekvämlighet 9/10
Färg 8/10
Förstoring 10/10
Naturligt 7/10
Allt som allt 9/10
.
Mycket nöjd

Japanska myndigheterna

Idag fick jag svar från myndigheterna i japan och tydligen tyckte dom att jag hade varit otydlig och ville att jag skulle skicka in ny papper åt dem och de hade massor av frågor om saker. Framför allt hade jag inte skrivit mina mellan namn på pappret, men dom fanns på mitt pass och på skatteverks pappret.... Jobbigt.
Tomas ringde iallafall Josefine på studin och hon sa att det är inte är någon fara och hon berättade att skolan i Osaka är petigast och att dem verkar gilla att skicka ut ny papper och ställa följdfrågor. Men det går snabbt den här gången eftersom vi redan fyllt i pappret en gång och jag bara ska lägga till några få saker :)

Linser

För drygt en vecka sedan beställde jag linser från Pinkyparadise.com då valde jag det långsammare fraktsättet som var billigare än det snabba. De enligt hemsidan var leveranstiden mellan 14 och 30 dagar så det var verkligen en rolig överraskning när jag fick ett meddelande om att jag kunde hämta ut mitt paket idag ! Det har bara gått 8 dagar sen jag beställde :) Jag beställde endast ett par linser men fick med mig två överrasknings presenter.
Här är linserna (i sin förpackning) och linsfodralet, det är gula björnar.
Här är den andra överraskning med på bilden, det är en söt hårklämma för när man sminkar sig. Det är ungefär som någon slags mjuk kardborre på baksidan :) Jag var tvungen att ha med instruktionerna på bilden bara för att de var så söta! Japaner är smarta och gör allting så gulligt!
Imorgon gör jag kanske en review på linserna ! Och i veckan kommer förmodligen ett gäng koreanska lösögonfransar. Slänger nog upp en inlägg på dem med, vi får se.

Vlogga!

Jag är jätte sugen på att införskaffa en någorlunda bra videokamera för att vlogga lite och spela in lite snuttar i japan med! Det är ju inte direkt något akut ärende, men jag blev riktigt sugen när jag kollade en review på Sanyo Xacti VPC-CA100!! Den kameran var verkligen gullig, och i rätt prisklass ;)
Tänkte jag kan ju visa er en promote film från youtube.
Jag tittade även lite på Sonys nya bloggie, den var riktigt söt och det var många som hade positivt att säga om den. Man får ju se vad det blir förnågot! Förmodligen inget inköp förren efter Jul iaf :)

RSS 2.0