Boende

Vad ska vi gör när vi kommer till Japan? Jo första tiden kommer vi bo på ett Guest house är lite som ett vandrar hem på svenska men ändå inte riktigt :) Det är ett billigare alternativ till hotell och det passar oss eftersom vi inte vet hur länge vi kommer behöva bo där. Men samtidigt ska vi gå på lägenhets visningar med Miki-san från Flat Osaka, som vi har kontaktat tidigare angående boende.
Som många kanske vet är lägenheter i japan mindre i standard än i Sverige och lägenheten vi i april skaffar oss är med största sannolikhet mindre än den vi bor i nu men vi kommer förmodligen betala mer i hyra. För att kolla på lägenheter i förväg och få ett hum på vad japanska standard är kan man kolla på Flat Osakas hemsida eller Gajinpots hemsida.

Med kom lite bilder på olika lägenheter jag tycker ser rätt fina ut :) Vi får se vad som kommer finnas tillgängligt i April ! Det är bar att hålla tummarna :)

Uppdate

Egentligen har jag inte så mycket att säga, det är mest väntan just nu. Vi är intagna på skolan CSN är godkänt och visumet vandrar framåt. Visum processen är visst ganska långsam och enligt vad jag har hört brukar man visst inte få dom sista visum papperna fören nån vecka innan avfärd. 130 dagar tills avfärd :)

Idag

Är det 135 dagar kvar tills vi åker :)
Ville bara säga det !

Tidigare..

... i veckan så kom ett nytt mejl från ECC, denna gång en 50 snabba frågor typ. Att japan är väldens mest pappersgalna land kan jag nog börja hålla med om ;) dom kommer med nya frågor jätte ofta och om saker man funderar om dom verkligen behöver veta för att ge mig visum/släppa in mig på skolan. Jag var ju iaf förberedd på att det skulle bli mycket pappersarbete och många frågor om lite vad som hellst, så helt skrämd är jag väl inte :)

RSS 2.0